onsdag 20 februari 2008

En Herrgårdssägen åker på turné

Har nu repeterat i drygt två veckor på Riksteatern i Hallunda, för att överföra föreställningen till en turnéversion. En obehaglig och ihängande influensa plågar vår ensemble. En efter en faller vi omkull i feberfrossa och långa hostattacker. Alla kämpar för att kunna klara det nödvändigaste. I måndags hade vi publikdrag. Sjukdomarna till trots kan vi konstatera; mottagandet var överväldigande. Väldigt kul att känna att föreställningen kommer fungera lika bra på turné som den gjorde under sommaren. Föreställningen vinner i intimitet och nyansering där den förlorar i storslagenhet. Scenografin har blivit oerhört vacker med allt det vita i det svarta där man kan ana änglalika och diaboliska figurer. Den blir som en levande och förvandlingsbar tavla. 

Hatten av för Jimmy Meurling som lett arbetet med överföringen. En inte alldeles enkel uppgift då han inte deltagit i processen från start. Han har varit lyhörd för förslag och kunnat bidra med egna kreativa lösningar samt en fast hand då så har krävts. Resultatet; nöjd regissör, glada skådespelare/musiker och en energifull föreställning.

I kväll flyger vi till Umeå. Vi hoppas alla, att den härjande farsoten har gett med sig, så vi kan ge allt vid nypremiären och turnéstarten på fredag.

Ensemblen gm
Jakob Hultcrantz Hansson
(Gunnar Hede)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Snyggt jobbat. Men nu vill inte inte höra mer om det konstnärliga arbetet. Från och med nu vill vi bara höra om de lyxiga hotellfrukostarna och framför allt vem som sover hos vem på nätterna!

:) /Kristoffer Appelquist

Jakob Hultcrantz Hansson sa...

Tack för ditt inlägg. Uppskattar din uppriktighet och även din nyfikenhet. Givetvis kommer vi i den här bloggen avhandla både högt och lågt. Vi kommer däremot bespara läsarna de rykten och osanningar som skvallerpressen redan hänger sig åt. Förresten ryktas det att Leif Stinnerbom kommer spela Ingrids roll på genrepet i kväll.