måndag 17 november 2008

Rödskäggets svanesång

Efter nära 140 föreställningar sjunger nu vår föreställning Måns Rödskägg på sista versen. Knappa 8000 människor har sett vårt stycke. Det är oftast med dubbla känslor man lämnar en produktion bakom sig. Den här gången är det mest bara vemodigt och sorgset. För att föreställningen blivit en kär vän i kära vänners lag. Tack till alla som varit med. Bland föreställningar man minns särskilt väl finns:

  1. Badbollsglädje. Sunne, 132 st fyraåringar som försiktiga och storögda klev över den gigantiskt höga tröskeln in till Yurtan.

  2. Skräck. Sörmland, Rockenrollgigget när vi efter föreställngen hade gjort misstaget att skriva ett par autografer och tio minuter senare genom fönstret i omklädningsrummet fick se hela skolgården förvandlad till ett enda hav av skrikande ungar med penna och papper i handen. I brist på kravallstaket fick vi smita ut bakvägen.

  3. Mardrömsdagen. 18 timmar. 07.30 Avresa till Karlstad. Bygga, spela, riva. Avresa till Gullspång. Bygga, spela, riva. Avresa till Filipstad. Bära hela magiska Yurtan med sina totala 1300 kilon, 4 trappor upp och bygga där. Till hotellet kl. 01.30 för att sedan spela tretton föreställningar på fem dagar.

Priset för bästa arrangör måste i hård konkurrens ändå tillfalla Ytterjärna som totalt fullständigt sålde slut 7 föreställningar. Men inte bara för att de alltid är så fruktansvärt bra på att sälja slut våra föreställningar utan också för deras brinnande intresse och deras stora varma hjärtan och deras helt igenom generösa omhändertagande.

Sista föreställningen av MR spelas på Jönköpings Teater, Hovrättsgatan 1, i morgon... nej inte nu längre. I dag kl. 18:00. Helt slutsåld är den inte än, så skynda att boka och kom dit.

Inga kommentarer: