onsdag 6 maj 2009

Loviatars nio söner

Efter att ha repeterat scen 16 där vi som pohja folk med Louhi i spetsen sänder ut de 9 farsoterna i världen för att förinta Kalevala folket (och de som råkar stryka med på vägen) så var det inte utan att jag kände en viss belåtenhet då jag fann mig själv ute i växthuset, i full färd med att stoppa ner frön i jorden, som början till ett nytt spirande liv!

Ja det är nog lite mer behagligt att bejaka det hos sig själv som ger liv än det som tar. Men vad är det då som får hela Pohja folket att bli delaktiga och medverkande i Louhis totalt skoningslösa hämdaktion? Vad får dem att framkalla något som kan leda till deras egen förintelse likaväl som sin fiendes? Många tankar runt och kring detta har vi bollat med kring repetitionsarbetet i dag och Cecilie gav oss ett citat som får bli dagens: "There will come a time where you have to chose between what is right and what is easy"

Tack Klasse, som väckte våra morgon-trötta fötter till dans, det gav skjuts till polskan, det och alla duktiga kavaljerer förstås! Varför hela student kåren plötsligt sjöng svenska och norska nationalsången och högtidligt skålade med kaffekopparna för att avsluta med en högst sentimental version av "Ack Värmeland du sköna."....vet jag inte? Men det händer mycket som man inte kan förklara, också på en plats som denna.

Kristina Sahlberg Sörling
student, Berättande Teater 45 hp

Inga kommentarer: